Spellemannsprisen er utdatert

Posted on Updated on

Man kan lure på om Spellemannsprisen har utviklet seg til et pensjonisttreff med legitimasjonskontroll. Sånn fremstår det iallefall etter at årets priser ble utdelt.

Det er ganske vanvittig at noen av våre største artister gjennom det siste året ikke vant en eneste pris under arrangementet. Faktisk var det ikke alle som en gang var nominert i en eneste kategori.
Om Spellemannsprisen virkelig vil være en inkluderende institusjon så er det nødt til å ta med alle sjangere. Den helt klart største norske artisten for tiden, Kygo, ble ikke nominert til noen pris i år. På tross av at han for tiden har verdens mest strømmede låt, så var altså ikke dette nok. Spellemannsprisen har heller ikke en egen remikskategori på tross av at denne sjangeren er større enn noen gang. Da er løsningen kanskje bare å opprette en slik pris for å sikre at artister som Kygo blir inkludert.

Generelt sett var det mye rart som skjedde under årets utdeling. Gamle helter stakk av med mange av prisene, og åpenbare enere ble ignorert. For eksempel fikk OnklP og De Fjerne Slektningene ingen priser i år. Dette skjedde på tross av at de ifølge alle andre enn juryen hadde årets klart største hit med «Styggen på ryggen». Spellemannsprisen må enten skifte ut alle i juryen eller foreta andre drastiske endringer. Ellers går det utover legitimiteten til hele ordningen.

Det kan ikke være slik at store deler av norsk musikkliv ikke blir omfattet av Norges største musikkpris. Det er trist om Spellemannsprisen skal bli en nisjeinstitusjon for avdankede visesangere og andre pensjonister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *